Isolering, isolering och isolering.....

Hej, nu har det gått ett par dagar men känns som att dagarna går alldeles för fort än vad man själv hinner med. Får man lite tid över så går den åt till att spendera den i huset. I helgen kan man sammanfatta allt jobb med ett ord: ISOLERING. Lite trött på det nu men igårkväll såg vi i alla fall slutet på första delen då vi isolerade klart i taket. 
 
Såhär såg det ut när arbetet av isoleringen startade. Facket som är till höger är så det ser ut från början. Facket som är till vänster visar hur vi har satt upp tre stycken läcktpinnar och sedan en skiva över för att på så sätt bilda en luftspalt under för att få en genomfart för luft som går från husets ena taksida till den andra och på så sätt inte få det tätt och fuktigt i taket. Facket som är i mitten visar hur det ser ut när luftspalten är färdig och nu är det dags för isolering som ska plastas upp utanpå. 
 
 
Ingen rolig arbetsställning...men himla bra blir det till slut!!
 
 
 
Och såhär ser det sedan ut när det är färdigisolerat, plastat och uppreglat. Reglarna har vi spikat upp på isoleringen för att panelen som vi sedan ska ha på väggar och i tak inte ska få för stort tryck på sig ifrån isoleringen. 
 
 
 
Här kan vi visa en bild på det färdigriktade sovrumsgolvet och även där isolerat första lagret ;) Dock får vi avvakta innan vi kan fortsätta arbetet med golvet då vi ska få in golvvärme som vi ska ha i huset både på över- och undervåning. 
 
 
 
Har även lagt ner några timmar för att tömma hela övervåningen på alla säckar med sågspån och annat bråte. Så att det blir lättare att arbeta och ta sig fram och minst sagt så blev det ju inte sämre i alla fall....
 
Före....
 
 
....och efter!
 
 
 
 
Får avsluta inlägget med och visa en bild på de otroligt hjälpsamma vännerna som hjälpte oss i helgen!
 
 
 
Visa fler inlägg